Z podzemkov sa pripravuje zázvorový olej, esencia, sušia sa a melú, pridávajú sa do najrôznejších zmesí. Zázvoru používajú veľa pekári a cukrári do perníkov a biskvitov, ale používa sa aj na korenenie mäsa, hydiny, rýb a pod.
zobrazit víceZázvor mletý
Jedno z najstarších tropických korení, pôvodom z ázijského kontinentu. Rastlina sa pestuje pre dužinaté, hľuzovité Hrubé odnože. Tie bývajú až 10cm dlhé, Zaškrcovanie a po oboch stranách sploštené. Pestuje sa na plantážach hlavne v Indii, Číne, Japonsku, ale aj na Jamajke a v západnej Afrike. Podľa spôsobu spracovania sa na svetovom trhu vyskytujú zázvor nelúpaný, pololúpaná, lúpaný a zázvor bielený. Zázvor obsahuje éterické oleje, zázvorovú silicu a štipľavo ostrú látku zvanú Gingeroly. Z podzemkov sa pripravuje zázvorový olej, esencia, sušia sa a melú, pridávajú sa do najrôznejších zmesí. Zázvoru používajú veľa pekári a cukrári do perníkov a biskvitov, ale používa sa aj na korenenie mäsa, hydiny, rýb a pod. V rôznych častiach sveta je obľúbený liečivý zázvorový čaj. V Anglicku a Spojených štátoch majú aj zázvorové pivo (gingerbeer) a limonádu.
Více o zdrojovém textuPro další informace o překladu je potřeba zdrojový text
Odes
Typ použití: | Do pomazánek, Do sladkých pokrmů, Mletá masa |